Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Altijd gratis bezorgd
  • Ontwerp en meet zelf
  • Levering in de hele EU
€ 0
incl. btw & verzending
U heeft nog niets in uw winkelwagen gelegd!
Klik op de producten in het menu om ons aanbod te bekijken
Wij bieden:
  • Hoge kwaliteit
  • Hoge beschikbaarheid
  • Korte productietijd
  • Producten die op maat worden gemaakt
  • Gratis verzending

RVS glazen reling

Vele keuzes

RVS glazen relingen van goede kwaliteit

Onze RVS glazen relingen zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een stijlvol design. Wil je in plaats van glas in de reling RVS spijlen (horizontaal of verticaal), dan lees je hier meer over die variant.

als je RVS reling binnenshuis wordt geplaatst, wordt RVS materiaal in de kwaliteit AISI 304 gebruikt. Als het daarentegen buiten is, wordt in plaats daarvan AISI 316L of zuurbestendig roestvrij staal gebruikt.

Gevarieerde mogelijkheden

Onze roestvrijstalen reling kan worden aangepast aan je eigen ontwerpkeuzes. Met of zonder latei, variant latei, bevestiging en welk type glas zijn voorbeelden van keuzes die je kunt maken.

Met of zonder latei

De RVS glazen reling kan met of zonder latei besteld worden. Relingen zijn verkrijgbaar in RVS, eiken of jatoba. kies je zonder latei, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen of het glas ter hoogte van de palen moet eindigen of iets omhoog moet steken.

Glas

Het glas dat we bij de reling leveren is veiligheids gelaagd glas, 8,76 mm, naar keuze met doorzichtige folie, met opaalfolie (mat) of met grijs getint glas. Gelaagd glas houdt in dat twee glasplaten aan elkaar worden gelijmd met daartussen een folie. Als het glas breekt, blijft het glas bij elkaar. De glazen zijn bij levering geslepen en gepolijste randen. We bieden ook gehard en gelaagd glas voor omgevingen waar het glas wordt blootgesteld aan herhaalde externe spanningen.

Boven/buiten

De RVS glazen reling kan zowel boven, staand als buiten hangend gemonteerd worden. Bovenmontage betekent dat de paal een voet en een deksel heeft. Bij buitenmontage wordt de paal op zijn plaats gehouden door een paalhouder.

Wind bescherming

Om een extra beschut deel van het terras te creëren, kun je kiezen voor windbescherming voor een willekeurig aantal delen van de reling. De glaspanelen van de voorruit zijn 80 cm breed en je kunt kiezen voor een hoogte van 160 of 180 cm.

RVS glazen reling met windbescherming

De ontwerptool

In onze ontwerptool past je glazen reling zelf aan volgens je afmetingen en ontwerp je deze aan de hand van een aantal verschillende opties. Het creëren van je persoonlijke reling is eenvoudig. In de ontwerptool zie je zowel tekeningen als een 3D-model van je RVS glazen reling. Onze 3D-generator geeft je een unieke kans om je reling te zien voordat je deze bestelt. Als je je reling opslaat, kun je deze vervolgens openen op een andere computer, tablet of mobiel.

RVS glazen reling online bestellen - via computer, tablet of mobiel

Montage

Ook de RVS glazen reling is relatief eenvoudig te monteren. Bekijk onze meetsjablonen voor informatie over hoe de palen in hoeken en bij uiteinden moeten worden geplaatst.
Video-installatie-instructies zijn ook bij je reling inbegrepen. De films zijn speciaal ontworpen voor jou en je reling en tonen de stappen die je doorloopt tijdens je installatie.

Onderhoud

Roestvrijstalen buitenrails kunnen, ondanks hun naam, roesten als ze niet worden onderhouden. Als je echter deze eenvoudige onderhoudsinstructies volgt, kun je je reling er lang mooi uit laten zien. Als de reling zwaar wordt blootgesteld aan de elementen of zoutnevel, moet deze vaker worden onderhouden. Als je een reling wilt die minder onderhoud vergt, raden we je een van onze aluminium paalleuningen aan, Alu Classic of Alu Modern, of een postvrije glazen reling.

CE-gemarkeerde reling

Wij CE markeren onze RVS reling, wat betekent dat je voldoet aan de eisen van de Europese norm EN 1090-1. Meer informatie over de CE-markering>>

Technische informatie

Informatie technische details

CE gemarkeerde palen

De palen zijn getest met bevestiging boven en buiten op houten ondergronden en zijn bestand tegen een belasting van 0,5-1,0 kN/m.

Ronde profielen Ø 42 mm

Ronde palen in RVS met een diameter van 42 mm. Voor binnen: AISI 304 en voor buitengebruik: AISI 316.

RVS AISI 304/316

Indien je RVS reling binnenshuis wordt geplaatst, wordt op de palen een RVS variant gebruikt met de aanduiding AISI 304. Als het echter buiten moet worden gemonteerd, wordt in plaats daarvan AISI 316 gebruikt, wat zuurbestendig roestvrij staal is.

Materiaaldikte 2 mm

RVS latei

Ronde dwarsbalken in roestvrij staal (Ø 42 mm). AISI 304 voor binnengebruik en AISI 316 voor buitengebruik. Details zijn opgenomen voor eventuele hoeken. Geleverd in volledige lengtes tot 2,4 meter. Tegen een meerprijs is het mogelijk om een leuning tot 4,4 meter te krijgen. Voor langere afmetingen wordt de leuning in meerdere delen geleverd die met een stijlvolle buisverbinder worden verbonden.

Houten latei

Ronde latei (Ø 43 mm) in onbehandeld licht eiken of jatoba (hardhout met eigenschappen en uitstraling vergelijkbaar met teak). Geleverd in volledige lengtes tot 2,4 meter. Tegen meerprijs tot 3 meter. Voor langere afmetingen wordt de leuning in meerdere delen geleverd die met een stijlvolle buisverbinder worden verbonden.

Hoeken

Op elke hoek van de reling draai jezelf zelf de houten latei. Dit is om ervoor te zorgen dat de pasvorm nauwkeurig is. Bij RVS lateien onder een hoek van meer dan 90 graden zijn hoekdetails inbegrepen.

8,76 mm gelaagd glas

Twee glasplaten van 4 millimeter met daartussen een plastic folie. Als het glas zou breken, zou het dankzij de plastic film nog steeds als één onderdeel in elkaar passen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

8,76 mm gehard gelaagd glas

Dezelfde constructie als ons standaard gelaagd glas, maar dan met twee geharde glasplaten. We raden dit glas aan voor omgevingen waar de reling kan worden blootgesteld aan herhaalde externe spanningen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

Glas selectie (kleur)

Bij het ontwerpen van je reling kies je ook het soort glas dat je wilt. Helder glas, grijs getint glas of opaalglas (matfolie tussen de ruiten die zorgt voor inkijkbescherming).

Klemmen voor binnen

Als de reling binnenshuis moet worden geïnstalleerd, zijn de klemmen van zink met een roestvrij oppervlak.

Buiten klemmen

Indien de reling buiten moet worden gemonteerd, zijn de klemmen, net als de rest van de reling, gemaakt van zuurbestendig RVS (AISI 316).

Vierkant of afgerond

Bij het ontwerp van je reling kies je zelf of je vierkante of afgeronde klembeugels wilt.

Symmetrische secties

Wanneer je je afmetingen invoert in onze configurator, voer dan altijd de randmaten in op de plaats waar je de leuning wilt hebben. Onze configurator doet vervolgens de nodige aanpassingen. Voor en je reling passen we vervolgens de sectiematen aan zodat elke sectie aan de betreffende zijde even lang is. Wij passen de leuning daarom aan je maat aan en niet andersom.

Instelbare relinghoogte

In de configurator kies je de hoogte van je reling, 800-1100 mm gerekend vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de reling. 1100 mm is volgens de normen van de Woningstichting dat leuningen op plaatsen moeten komen met valrisico hoger dan 3 meter.

Millimeter aangepast

Wanneer je je afmetingen invoert, willen we dat je dit in millimeters doet. Wij maken je reling tot op de millimeter nauwkeurig, zodat deze precies aansluit op de plek waar je deze wilt plaatsen.

Aanpassing voor schuine daken

Je kunt ervoor kiezen om je reling aan te passen aan het eventuele begin of einde van het schuine dak. Vervolgens produceren we een glas met een afgesneden hoek volgens en je afmetingen.

Bevestiging bovenop

De voet wordt met 4 schroeven in de vloer verankerd.

Externe bijlage

Wanneer gekozen wordt voor uitwendige montage, gebeurt dit met paalhouders. Montage aan de buitenzijde zorgt voor een iets stabielere constructie en neemt geen vloeroppervlak in beslag. De paalhouder werd plat tegen het verankeringsvlak bevestigd.

Latei met of zonder wandbevestiging

Als de latei vanaf een muur begint, kun je ervoor kiezen om de latei ook aan de muur te bevestigen. Dit kan zorgen voor een iets stabielere constructie.

Bovenop gemonteerde schroef voor houtbevestiging

kies je voor bevestiging op een houten ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. De schroef is voorzien van een freesgroef langs de steel en één op de punt. Dit betekent een zeer laag inschroefmoment in hardere houten materialen en minimaliseert scheuren.

Schroef voor houtbevestiging extern gemonteerd

kies je voor bevestiging op een houten ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. De schroef is voorzien van een freesgroef langs de steel en één op de punt. Dit betekent een zeer laag inschroefmoment in hardere houten materialen en minimaliseert scheuren.

Bovenop gemonteerde schroef voor betonbevestiging

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen. Bij bevestiging in andere materialen dan hout of beton raden we je aan contact op te nemen met je plaatselijke bouwmarkt.

Schroef voor betonbevestiging extern gemonteerd

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen. Bij bevestiging in andere materialen dan hout of beton raden we je aan contact op te nemen met je plaatselijke bouwmarkt.

Alles zit bij je bestelling inbegrepen

De levering van ons bevat alles wat je nodig hebt voor de montage. Naast palen, glas en dwarsbalken worden ook alle schroeven, boren en bits en eventueel speciaal gereedschap meegeleverd. Als je een schroevendraaier, moersleutel, liniaal en een waterpas hebt, heb je eigenlijk niets anders nodig.

Montagevideo's en instructies

De video's tonen verschillende momenten als ondersteuning tijdens je installatie. Onze montagetips en video's worden per bestelling aangepast. Het zijn dus geen algemene omschrijvingen, maar direct aangepast aan je specifieke bestelling.

Roestvrijstalen details

Aangezien roestvrij staal, ondanks de naam, niet bestand is tegen corrosie, moeten alle roestvrijstalen onderdelen 1 tot 3 keer per jaar worden onderhouden en gereinigd. Als de reling wordt geïnstalleerd in een omgeving dicht bij de zee, moet er mogelijk vaker worden gereinigd en behandeld. Reinig de oppervlakken met lauw water en een mild schoonmaakmiddel samen met een zachte doek.

Houten latei

Als de reling buiten moet worden geplaatst, raden we aan om de reling schoon te maken en vervolgens te schuren met fijn schuurpapier. Behandel de latei afhankelijk van de heersende omstandigheden met een impregneermiddel zoals houtolie of vergelijkbaar. Bij installatie binnenshuis is alleen reinigen en licht schuren vereist. Indien gewenst kan een behandeling met houtolie of iets dergelijks worden gedaan.

Glas

Reinig de glasoppervlakken met raam- en spiegelreiniger samen met een zachte doek. Voor moeilijkere vlekken kan ontsmettingsalcohol worden gebruikt. Daarna weer schoonmaken met ruiten- en spiegelreiniger. Gebruik geen middelen met een schurende werking op glas.

A+-classificatie

Een balustrade met A+-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A+-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 1kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

A-classificatie

Een balustrade met A-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

B-classificatie

Balustrades met B-classificatie zijn geschikt voor een maximale valhoogte van 1 meter. Onze balustrades met B-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

C-classificatie

Balustrades met C-classificatie zijn geschikt voor gebruik op de begane grond. Wanneer de reling is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

Instructievideo’s

Hieronder zie je clips van enkele van onze montagevideo’s. Wanneer je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je links naar video’s die laten zien hoe je de reling kun opzetten met de details die je zojuist hebt gekozen. Je kunt hier ook onze populairste video’s vinden.