Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
 • Altijd gratis bezorgd
 • Ontwerp en meet zelf
 • Levering in de hele EU
€ 0
incl. btw & verzending
U heeft nog niets in uw winkelwagen gelegd!
Klik op de producten in het menu om ons aanbod te bekijken
Wij bieden:
 • Hoge kwaliteit
 • Hoge beschikbaarheid
 • Korte productietijd
 • Producten die op maat worden gemaakt
 • Gratis verzending

Alu Retro – Moderne variant van smeedijzeren reling

Alu Retro is als een smeedijzeren reling maar dan gemaakt van aluminium in plaats van staal, wat veel voordelen biedt. Alu Retro weegt minder en is gemakkelijker te hanteren – het is ook bijna onderhoudsvrij.

Moderne variant van smeedijzeren reling in retrostijl

Als je houd van het gevoel van een klassieke en robuuste smeedijzeren reling, dan is dit het product voor je. Alu Retro is als een smeedijzeren reling maar dan gemaakt van aluminium in plaats van staal, wat veel voordelen biedt. Alu Retro weegt minder en is gemakkelijker te hanteren – het is ook bijna onderhoudsvrij.

“smeedijzeren reling” met opties

Met onze “gesmede reling” hebben we een klassieke reling nagemaakt en verbeterd, maar de mogelijkheid gelaten om de reling aan je aan te passen, volgens en je afmetingen, en je smaak en je wensen. Bij Alu Retro heb je onder andere de mogelijkheid om te kiezen:

 • of de spijlen moeten eindigen ter hoogte van de latei, of verder naar beneden
 • of je aluminium lateien wilt, hout of helemaal geen lateien
 • 3 standaardkleuren of elke kleur naar keuze uit het RAL-systeem

Je bepaalt zelf alle opties wanneer je je leuning ontwerpt in onze ontwerptool.

Simpel, makkelijk &…

… eenvoudig. Wij maken het moeilijke makkelijk. Het is eenvoudig om je reling te ontwerpen en te bestellen in onze ontwerptool, onze producten zijn eenvoudig te monteren en je kunt achteraf gemakkelijk van onze relingen genieten – jaar in jaar uit.

Daarom koopt je de Alu Retro bij Balustradestore

We passen onze producten aan je specifieke afmetingen aan, bieden gratis verzending en hechten veel waarde aan kwaliteit. Bovendien is bijna alles wat je nodig hebt voor de montage inbegrepen. Met behulp van onze montagevideo’s, die laten zien hoe je te werk gaat bij het installeren van je leuning, wordt het eenvoudig om de montage zelf uit te voeren.

De ontwerptool

In onze ontwerptool past je glazen reling zelf aan volgens je afmetingen en ontwerp je deze aan de hand van een aantal verschillende opties. Het creëren van je persoonlijke reling is eenvoudig. In de ontwerptool zie je zowel tekeningen als een 3D-model van je aluminium reling. Onze 3D-generator geeft je een unieke kans om je reling te zien voordat je deze bestelt. Als je je reling opslaat, kun je deze vervolgens openen op een andere computer, tablet of mobiel.

Aluminium reling in glas bestellen via computer, tablet of mobiele telefoon

Eenvoudig te monteren

We hebben er goed over nagedacht om de reling eenvoudig te monteren. Alle schroeven en andere bevestigingsdetails zijn inbegrepen. Wij hebben maatsjablonen die aangeven hoe de mast geplaatst moet worden ten opzichte van de door je opgegeven maten.
Video-installatie-instructies zijn ook bij en je reling inbegrepen. De films zijn speciaal ontworpen voor jou en je reling en tonen de stappen die je doorloopt tijdens je installatie.

Onderhoudsvrij

kies je voor een aluminium trapleuning, of zie je af van trapleuningen, dan is de leuning in principe onderhoudsvrij. Er is niet meer onderhoud nodig dan af en toe de palen schoonvegen. Maar afhankelijk van wat je voor details hebt gekozen, vind je hieronderhoudsinstructies!

CE-gemarkeerde reling

Wij voorzien onze aluminium reling van een CE-markering, wat betekent dat je voldoet aan de eisen van de Europese norm EN 1090-1. Meer informatie over de CE-markering>>

Afhankelijk van je smaak kun je kiezen tussen normaal (rechts) en hoger gemiddeld (links).

Technische informatie

Gedetailleerde afmetingen

Informatie technische details

CE gemarkeerde palen

De palen zijn getest met bevestiging boven en buiten op houten ondergronden en zijn bestand tegen een belasting van 0,5-1,0 kN/m.

Gepoedercoat

Wij bieden de mogelijkheid om Alu Retro te laten poedercoaten in drie standaard kleuren: Grijs met structuur, zwart met structuur wit met structuur. Naast bovenstaande keuzes kun je ervoor kiezen om je aluminium reling met stangen in elke RAL kleur te lakken.

Vierkant 50x50 mm

Vierkante palen en dwarsbalken in aluminium met afmetingen 50x50 mm.

Oppervlaktelaag 20 µm

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

Materiaaldikte 2,5 mm

Vierkante afstandhouder

Aluminium afstandhouder, vierkant 25x25, gepoedercoat. Materiaaldikte 2 mm.

Rechthoekige staven

Aluminium staven, rechthoekig 15x25, gepoedercoat. Materiaaldikte 1,8 mm

Normale afstandhouder

Normale afstandhouder, zonder latei: Afstandhouder worden op 75 mm (cc) van de rand van de spijlen (leuning met latei) of 120 mm (cc) van de rand van de spijlen (leuning zonder latei) geplaatst.

Hogere afstandhouder

Hogere afstandhouder, met latei: Afstandhouders worden aan de rand van de staven geplaatst. Beide varianten voldoen aan de eisen van het bouwbesluit.

Vierkant 50x50 mm

Vierkante palen en dwarsbalken in aluminium met afmetingen 50x50 mm.

Oppervlaktelaag 20 µm

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

Houten latei

Geprofileerde latei in onbehandeld licht eiken of jatoba (hardhout met kenmerken en uitstraling vergelijkbaar met teak).

Hoeken

Op elke hoek van de reling draai je zelf de houten latei. Dit is om ervoor te zorgen dat de pasvorm nauwkeurig is. Zowel hout als aluminium kan goed worden gezaagd met een gewone verstekzaag. In gevallen waarin je kiest voor een aluminium latei en de hoek 90 graden is, hoef je niet te zagen.

Symmetrische secties

Wanneer je je afmetingen invoert in onze configurator, voer dan altijd de randmaten in op de plaats waar je de leuning wilt hebben. Onze configurator doet vervolgens de nodige aanpassingen. Voor en je reling passen we vervolgens de sectiematen aan zodat elke sectie aan de betreffende zijde even lang is. Wij passen de leuning daarom aan je maat aan en niet andersom.

Instelbare relinghoogte

In de configurator kies je de hoogte van je reling, 800-1100 mm gerekend vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de reling. 1100 mm is volgens de normen van de Woningstichting dat leuningen op plaatsen moeten komen met valrisico hoger dan 3 meter.

Millimeter aangepast

Wanneer je je afmetingen invoert, willen we dat je dit in millimeters doet. Wij maken je reling tot op de millimeter nauwkeurig, zodat deze precies aansluit op de plek waar je deze wilt plaatsen.

Alles zit bij je bestelling inbegrepen

De levering van ons bevat alles wat je nodig hebt voor de montage. Naast palen en dwarsbalken worden ook alle schroeven, boren en bits en eventueel speciaal gereedschap meegeleverd. Als je een schroevendraaier, moersleutel, liniaal en een waterpas hebt, heb je eigenlijk niets anders nodig.

Montagevideo's en instructies

De video's tonen verschillende momenten als ondersteuning tijdens je installatie. Onze montagetips en video's worden per bestelling aangepast. Het zijn dus geen algemene omschrijvingen, maar direct aangepast aan je specifieke bestelling.

Bevestiging bovenop

De voet wordt met 4 schroeven in de vloer verankerd.

Externe bijlage

De paal wordt verankerd met 2 schroeven aan de zijkant, direct tegen het verankeringsvlak.

Selecteerbare bevestigingshoogtes

Kies je voor montage aan de buitenzijde, dan krijg je ook de mogelijkheid om zelf de montagehoogte te kiezen. Je kunt de paal 350 mm, 250 mm, 195 mm of 145 mm laten uitsteken. Indien mogelijk heeft een grotere maat de voorkeur. De bevestigingshoogte kan van invloed zijn op het aantal secties per zijde.

Schroef voor houtbevestiging

kies je voor bevestiging op een houten ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. De schroef is voorzien van een freesgroef langs de steel en één op de punt. Dit betekent een zeer laag inschroefmoment in hardere houten materialen en minimaliseert scheuren.

Schroef voor betonbevestiging

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen. Bij bevestiging in andere materialen dan hout of beton raden we je aan contact op te nemen met je plaatselijke bouwmarkt.

Latei met of zonder wandbevestiging

Als de latei vanaf een muur begint, kun je ervoor kiezen om de latei ook aan de muur te bevestigen. Dit kan zorgen voor een iets stabielere constructie.

Aluminium details

Palen of andere details in aluminium vragen om spaarzaam onderhoud. Mochten er toch vlekken ontstaan, dan volstaan meestal een mild reinigingsmiddel, water en een zachte doek. Gebruik geen producten met schurende eigenschappen, zuren of alkalische middelen.

Houten latei

Als de reling buiten moet worden geplaatst, raden we aan om de reling schoon te maken en vervolgens te schuren met fijn schuurpapier. Behandel de latei afhankelijk van de heersende omstandigheden met een impregneermiddel zoals houtolie of vergelijkbaar. Bij installatie binnenshuis is alleen reinigen en licht schuren vereist. Indien gewenst kan een behandeling met houtolie of iets dergelijks worden gedaan.

A+-classificatie

Een balustrade met A+-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A+-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 1kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

A-classificatie

Een balustrade met A-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

B-classificatie

Balustrades met B-classificatie zijn geschikt voor een maximale valhoogte van 1 meter. Onze balustrades met B-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

C-classificatie

Balustrades met C-classificatie zijn geschikt voor gebruik op de begane grond. Wanneer de reling is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

Instructievideo’s

Hieronder zie je clips van enkele van onze montagevideo’s. Wanneer je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je links naar video’s die laten zien hoe je de reling kun opzetten met de details die je zojuist hebt gekozen. Ook vindt u hier onze meest voorkomende films.

Sluiten

Kies land van levering

De prijzen voor de artikelen in uw winkelwagen worden gewijzigd wanneer u van land wisselt.

Levering: