Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Altijd gratis bezorgd
  • Ontwerp en meet zelf
  • Levering in de hele EU
€ 0
incl. btw & verzending
U heeft nog niets in uw winkelwagen gelegd!
Klik op de producten in het menu om ons aanbod te bekijken
Wij bieden:
  • Hoge kwaliteit
  • Hoge beschikbaarheid
  • Korte productietijd
  • Producten die op maat worden gemaakt
  • Gratis verzending

Alu Color – Keuze uit 200 kleuren

Kleurrijk

Ontwerp en je unieke glazen reling in elke gewenste kleur. Gelakte palen en gekleurd glas!

Wil je matchen met de kleur van je deuren of kozijnen? Of misschien wil je een unieke glazen reling die de ruimte die definitieve kleuraccent geeft? Wil je een glazen reling die past bij de kleuren van het bedrijf? Dan is Alu Color de juiste keuze voor jou!
We bieden een zeldzame kans om zo’n complex product volledig volgens en je specifieke esthetische eisen te creëren.

De kleuren maken het geheel

Iedereen is op zoek naar het totaalgevoel als we inrichten en verbouwen. Het behang moet passen bij het kussen, het kussen bij het schilderij en de lijst bij de moderne stijl. Met Alu Color heb je de kans om ook de glazen reling te matchen, de scheidingswand die het licht binnenlaat en het open gevoel behoudt.

Variatiemogelijkheden in kleur en vorm

Naast de basismogelijkheden qua montage en vormgeving biedt Alu Color de mogelijkheid om een persoonlijke glazen reling te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos in onze unieke ontwerptool.

Kleurrijke combinaties

Aan de hand van het RAL-systeem kun je zelf kiezen welke kleur je wilt, een breed spectrum waar voor ieder wat wils is. Kies ervoor om de volledige reling in dezelfde kleur te ontwerpen, of kies één kleur voor de palen, één voor de glazen, één voor de latei en een laatste kleur voor de klemmen.

Glazen reling met gekleurde palen en glas (3D illustratie)

Ontwerptool, speel ermee

In onze ontwerptool past je glazen reling zelf aan volgens je afmetingen en ontwerpt je deze volgens je persoonlijke smaak en behoeften. Het creëren van je persoonlijke reling is eenvoudig. In de ontwerptool ziet u zowel tekeningen als een 3D-model van je gekleurde glazen reling. Onze 3D-generator geeft je een unieke kans om je reling te zien voordat je deze bestelt.

Onderhoudsvrij

kies je voor een aluminium trapleuning, of zie je af van trapleuningen, dan is de leuning in principe onderhoudsvrij. Er is geen onderhoud meer nodig dan het glas polijsten en eventueel de palen af en toe schoonvegen. Het komt ongeveer overeen met normaal onderhoud van ramen in een huis. Maar afhankelijk van wat je voor details hebt gekozen, vind je hieronderhoudsinstructies!

Eenvoudig te monteren

We hebben geprobeerd er goed over na te denken om de reling eenvoudig te monteren. Alle schroeven en andere bevestigingsdetails zijn inbegrepen. Onze maatsjablonen geven aan hoe de mast geplaatst moet worden ten opzichte van de door je opgegeven afmetingen.
Video-installatie-instructies zijn ook bij je reling inbegrepen. De films zijn speciaal ontworpen voor jou en je reling en tonen de stappen die je doorloopt tijdens je installatie.

Veilig glas en gegarandeerde kwaliteit constructies

Alu Color is in wezen een product met unieke esthetische en designkenmerken. Desondanks is de glazen relingen een product met hoge eisen aan veiligheid en functionaliteit. Wij volgen de eisen van de woningbouwvereniging en leveren onze relingen altijd met gelaagd veiligheidsglas. Voor herhaalde externe belastingen bieden we gehard en gelaagd glas.

CE-gemarkeerde reling

Wij voorzien onze aluminium reling van een CE-markering, wat betekent dat je voldoet aan de eisen van de Europese norm EN 1090-1. Meer informatie over de CE-markering>>

Inspiratie

Foto's van onze klanten in verschillende omgevingen en met verschillende ontwerpkeuzes.

Technische informatie

Dit is wat je moet weten over AluColor

Verschillende kleuren op het glas van verschillende kanten

De door u gekozen RAL-kleur wordt gekoppeld aan een kleurcode van de glasleverancier. Aangezien de kleur wordt geproduceerd door maximaal vier plastic folies in verschillende basiskleuren te combineren, kan de kleur van de glas iets anders worden waargenomen, afhankelijk van welke kant je ernaar kijkt. Daarom labelen we de glazen op basis van welke zijden hetzelfde zijn. Monteer de gemarkeerde zijden in dezelfde richting.

De transparantie wordt beïnvloed door de kleurkeuze

De transparantie van het glas wordt beïnvloed door de kleur die je kiest. Een lichtere RAL-kleur maakt het glas transparanter dan wanneer je kiest voor een donkere kleur.
De uitzondering is als je kiest voor een witte RAL-kleur, dan heeft het glas een “matte” folie.

Dezelfde kleur op elk detail

Wij schilderen alle details in de kleuren die je bestelt. Sommige details zijn van kunststof en zijn niet op dezelfde manier geverfd als de aluminium onderdelen. Daarom kunnen ze in sommige gevallen als wat saaier of glanzender worden ervaren.

Informatie technische details

Palen

De palen worden gepoedercoat in de RAL kleur naar keuze. Houd er rekening mee dat er kleurverschillen kunnen optreden tussen de afbeelding op het scherm en de werkelijkheid.

Klembevestiging

De klemmen worden gepoedercoat in de RAL kleur naar keuze. Houd er rekening mee dat er kleurverschillen kunnen optreden tussen de afbeelding op het scherm en de werkelijkheid.

Glas

Op basis van de door u gekozen RAL-kleur wordt voor het glas een kleur berekend die de gekozen RAL-kleur zo dicht mogelijk benadert. Een combinatie van plastic folies creëert de kleur van je keuze. De waarden zijn gebaseerd op doorlaatbaarheid en 10 graden observatiehoek met lichtbron D65. De waargenomen kleur kan variëren.

Latei

De lateien worden gepoedercoat in de RAL-kleur naar keuze. Houd er rekening mee dat er kleurverschillen kunnen optreden tussen de afbeelding op het scherm en de werkelijkheid.

CE gemarkeerde palen

De palen zijn getest met bevestiging boven en buiten op houten ondergronden en zijn bestand tegen een belasting van 0,5-1,0 kN/m.

Vierkant 50x50 mm

Vierkante palen en dwarsbalken in aluminium met afmetingen 50x50 mm.

Oppervlaktelaag 20 µ

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

Materiaaldikte 2,5 mm

Vierkant 50x50 mm

Vierkante palen en dwarsbalken in aluminium met afmetingen 50x50 mm.

Oppervlaktelaag 20 µ

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

Houten latei

Geprofileerde latei in onbehandeld licht eiken of jatoba (hardhout met kenmerken en uitstraling vergelijkbaar met teak).

Hoeken

Op elke hoek van de reling draai je zelf de houten latei. Dit is om ervoor te zorgen dat de pasvorm nauwkeurig is. Zowel hout als aluminium kan goed worden gezaagd met een gewone verstekzaag. In gevallen waarin je kiest voor een aluminium latei en de hoek 90 graden is, hoef je niet te zagen.

8,76-9,52 mm gelaagd glas

Twee glasplaten van 4 millimeter met daartussen een plastic folie. Als het glas zou breken, zou het dankzij de plastic film nog steeds als één onderdeel in elkaar passen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen. Het aantal plastic folies dat nodig is om je kleur te creëren, bepaalt de dikte van het glas.

8,76-9,52 mm gehard gelaagd glas

Dezelfde constructie als ons standaard gelaagd glas, maar dan met twee geharde glasplaten. We raden dit glas aan voor omgevingen waar de reling kan worden blootgesteld aan herhaalde externe spanningen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen. Het aantal plastic folies dat nodig is om je kleur te creëren, bepaalt de dikte van het glas.

Vierkant of afgerond

Bij het ontwerp van je reling kies je zelf of je vierkante of afgeronde klembeugels wilt.

Gelakt aluminium details

Palen of andere details in aluminium vragen om spaarzaam onderhoud. Mochten er toch vlekken ontstaan, dan volstaan meestal een mild reinigingsmiddel, water en een zachte doek. Gebruik geen producten met schurende eigenschappen, zuren of alkalische middelen. Vermijd harde stoten met scherpe details, omdat het lakwerk beschadigd kan raken en er vocht onder het lakwerk kan doordringen.

Glas

Reinig de glasoppervlakken met raam- en spiegelreiniger samen met een zachte doek. Voor moeilijkere vlekken kan ontsmettingsalcohol worden gebruikt. Daarna weer schoonmaken met ruiten- en spiegelreiniger. Gebruik geen middelen met een schurende werking op glas.

Houten latei

Als de reling buiten moet worden geplaatst, raden we aan om de reling schoon te maken en vervolgens te schuren met fijn schuurpapier. Behandel de latei afhankelijk van de heersende omstandigheden met een impregneermiddel zoals houtolie of vergelijkbaar. Bij installatie binnenshuis is alleen reinigen en licht schuren vereist. Indien gewenst kan een behandeling met houtolie of iets dergelijks worden gedaan.

Symmetrische secties

Wanneer je je afmetingen invoert in onze configurator, voer dan altijd de randmaten in op de plaats waar je de leuning wilt hebben. Onze configurator doet vervolgens de nodige aanpassingen. Voor en je reling passen we vervolgens de sectiematen aan zodat elke sectie aan de betreffende zijde even lang is. Wij passen de leuning daarom aan je maat aan en niet andersom.

Instelbare relinghoogte

In de configurator kies je de hoogte van je reling, 800-1100 mm gerekend vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de reling. 1100 mm is volgens de normen van de Woningstichting dat leuningen op plaatsen moeten komen met valrisico hoger dan 3 meter.

Millimeter aangepast

Wanneer je je afmetingen invoert, willen we dat je dit in millimeters doet. Wij maken je reling tot op de millimeter nauwkeurig, zodat deze precies aansluit op de plek waar je deze wilt plaatsen.

Alles zit bij je bestelling inbegrepen

De levering van ons bevat alles wat je nodig hebt voor de montage. Naast palen, glas en dwarsbalken worden ook alle schroeven, boren en bits en eventueel speciaal gereedschap meegeleverd. Als je een schroevendraaier, moersleutel, liniaal en een waterpas hebt, heb je eigenlijk niets anders nodig.

Montagevideo's en instructies

De video's tonen verschillende momenten als ondersteuning tijdens je installatie. Onze montagetips en video's worden per bestelling aangepast. Het zijn dus geen algemene omschrijvingen, maar direct aangepast aan je specifieke bestelling.

Bevestiging bovenop

De voet wordt met 4 schroeven in de vloer verankerd.

Externe bijlage

De paal wordt verankerd met 2 schroeven aan de zijkant, direct tegen het verankeringsvlak.

Selecteerbare bevestigingshoogtes

Kies je voor montage aan de buitenzijde, dan krijg je ook de mogelijkheid om zelf de montagehoogte te kiezen. Je kunt de paal 350 mm, 250 mm, 195 mm of 145 mm laten uitsteken. Indien mogelijk heeft een grotere maat de voorkeur. De bevestigingshoogte kan van invloed zijn op het aantal secties per zijde.

Schroef voor houtbevestiging

Kies je voor bevestiging op een houten ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. De schroef is voorzien van een freesgroef langs de steel en één op de punt. Dit betekent een zeer laag inschroefmoment in hardere houten materialen en minimaliseert scheuren.

Schroef voor betonbevestiging

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen.

Överliggare med eller utan vägginfästning

Latei met of zonder wandbevestiging Als de latei vanaf een muur begint, kun je ervoor kiezen om de latei ook aan de muur te bevestigen. Dit kan zorgen voor een iets stabielere constructie.

A+-classificatie

Een balustrade met A+-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A+-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 1kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

A-classificatie

Een balustrade met A-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

B-classificatie

Balustrades met B-classificatie zijn geschikt voor een maximale valhoogte van 1 meter. Onze balustrades met B-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

C-classificatie

Balustrades met C-classificatie zijn geschikt voor gebruik op de begane grond. Wanneer de reling is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

Instructievideo’s

Hieronder zie je clips van enkele van onze montagevideo’s. Wanneer je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je links naar video’s die laten zien hoe je de reling kun opzetten met de details die je zojuist hebt gekozen. Je kunt hierook onze populairste video’s vinden.