Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Altijd gratis bezorgd
  • Ontwerp en meet zelf
  • Levering in de hele EU
€ 0
incl. btw & verzending
U heeft nog niets in uw winkelwagen gelegd!
Klik op de producten in het menu om ons aanbod te bekijken
Wij bieden:
  • Hoge kwaliteit
  • Hoge beschikbaarheid
  • Korte productietijd
  • Producten die op maat worden gemaakt
  • Gratis verzending

Alu Modern

Glazen reling in modern design

Alu Modern is een minimalistische glazen reling in een modern design. Het is gemaakt om de voordelen van een glazen reling te optimaliseren; zekerheid met vrij uitzicht voor een goede prijs. In de praktijk betekent dit meer glas en minder palen.

Een glazen reling met elegantie & mogelijkheden

Alu Modern is meer dan alleen een glazen reling. Het is architectuur ontmoet interieurontwerp, elegantie ontmoet veiligheid, bruikbaarheid ontmoet esthetiek. en jij als klant hebt de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het ontwerp.

De palen zijn verkrijgbaar in de standaardkleuren naturel (aluminium), wit, zwart, grijs met structuur en zeven extra grijstinten. Ook kies je zelf hoe hoog de reling moet zijn (800-1100 mm), en of je deze met of zonder glasstrip wilt. Alle keuzes worden direct in onze ontwerptool gemaakt.

Niet alleen mooi, maar ook veilig

Onze glas relingen worden altijd geleverd met veilig, gelaagd glas van 8,76 mm dik en voorzien van geslepen en gepolijste randen. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een folie van kunststof, waardoor het glas ook bij breuk van een van de glasplaten bij elkaar blijft. Kies tussen helder, opaal (mat) of grijs getint glas. als je de reling gaat installeren in een omgeving waar deze wordt blootgesteld aan herhaalde externe spanningen, kun je kiezen voor gehard en gelaagd glas.

Eenvoudig aan te passen en te bestellen in onze ontwerptool

In de tool voor ontwerpen en bestellen vul je je afmetingen in en kies je details naar eigen voorkeur en smaak. Je krijgt de glazen reling zowel in 3D als tekening te zien, zodat je met een gerust hart kun inschatten hoe het gaat worden voordat je bestelt. Als je je reling opslaat, kun je op elk moment opnieuw inloggen en maat- of detailselectie aanpassen. Je kunt de offerte ook naar je e-mailadres laten sturen, zodat je gemakkelijk verschillende relingen kun vergelijken of binnen het gezin kun bespreken.

Bestel Alu Modern online - via computer, tablet of mobiel

Onderhoudsvrij

Alu Modern is in principe onderhoudsvrij. Het enige wat je hoeft te doen is het glas poetsen en af en toe de palen schoonvegen. Maar afhankelijk van wat je voor details hebt gekozen, vind je hieronderhoudsinstructies!

Montage

Deze aluminium reling is relatief eenvoudig te monteren en we sturen alles wat je nodig hebt in de vorm van schroeven, bitjes, etc. Bekijk onze meetsjablonen voor informatie over hoe de palen in hoeken en bij uiteinden moeten worden geplaatst. Wanneer je je reling bestelt, ontvang je ook installatietips in zowel tekst als video, waarin alle stappen worden behandeld die je doorloopt bij het plaatsen van de reling.

CE-gemarkeerde reling

Onze aluminium relingen zijn CE-gemarkeerd volgens EN 1090-1. Meer informatie over de CE-markering>>

Inspiratie

Foto's van onze klanten in verschillende omgevingen en met verschillende ontwerpkeuzes.

Technische informatie

Informatie technische details

CE gemarkeerde palen

De palen zijn getest met bevestiging boven en buiten op houten ondergronden en zijn bestand tegen een belasting van 0,5-1,0 kN/m.

Vierkant 50x50 mm

Vierkante palen en dwarsbalken in aluminium met afmetingen 50x50 mm.

Oppervlaktelaag 20 µm

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

Materiaaldikte 2,5 mm

8,76 mm gelaagd glas

Twee glasplaten van 4 millimeter met daartussen een plastic folie. Als het glas zou breken, zou het dankzij de plastic film nog steeds als één onderdeel in elkaar passen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

8,76 mm gehard gelaagd glas

Dezelfde constructie als ons standaard gelaagd glas, maar dan met twee geharde glasplaten. We raden dit glas aan voor omgevingen waar de reling kan worden blootgesteld aan herhaalde externe spanningen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

Glas selectie (kleur)

Bij het ontwerpen van je reling kies je ook het soort glas dat je wilt. Helder glas, grijs getint glas of opaalglas (matfolie tussen de ruiten die zorgt voor inkijkbescherming).

Glasstrip in aluminium

U-vormig aluminium profiel (14x12 mm) werd met lijm bovenop het glas bevestigd. Oppervlaktelaag 20 µ.

Symmetrische secties

Wanneer je je afmetingen invoert in onze configurator, voer dan altijd de randmaten in op de plaats waar je de leuning wilt hebben. Onze configurator doet vervolgens de nodige aanpassingen. Voor en je reling passen we vervolgens de sectiematen aan zodat elke sectie aan de betreffende zijde even lang is. Wij passen de leuning daarom aan je maat aan en niet andersom.

Instelbare relinghoogte

In de configurator kies je de hoogte van je reling, 800-1100 mm gerekend vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de reling. 1100 mm is volgens de normen van de Woningstichting dat leuningen op plaatsen moeten komen met valrisico hoger dan 3 meter.

Millimeter aangepast

Wanneer je je afmetingen invoert, willen we dat je dit in millimeters doet. Wij maken je reling tot op de millimeter nauwkeurig, zodat deze precies aansluit op de plek waar je deze wilt plaatsen.

Volledige sets

De levering van ons bevat alles wat je nodig hebt voor de montage. Naast palen, glas en dwarsbalken worden ook alle schroeven, boren en bits en eventueel speciaal gereedschap meegeleverd. Als je een schroevendraaier, moersleutel, liniaal en een waterpas hebt, heb je eigenlijk niets anders nodig.

Montagevideo's en instructies

De video's tonen verschillende momenten als ondersteuning tijdens je installatie. Onze montagetips en video's worden per bestelling aangepast. Het zijn dus geen algemene omschrijvingen, maar direct aangepast aan je specifieke bestelling.

Bevestiging bovenop

De voet wordt met 4 schroeven in de vloer verankerd.

Externe bijlage

De paal wordt verankerd met twee schroeven aan de zijkant, direct tegen het verankeringsvlak.

Selecteerbare bevestigingshoogtes

Kies je voor montage aan de buitenzijde, dan krijg je ook de mogelijkheid om zelf de montagehoogte te kiezen. Je kunt de paal 350 mm, 250 mm, 195 mm of 145 mm laten uitsteken. Indien mogelijk heeft een grotere maat de voorkeur. De bevestigingshoogte kan van invloed zijn op het aantal secties per zijde.

Schroef voor houtbevestiging

kies je voor bevestiging op een houten ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. De schroef is voorzien van een freesgroef langs de steel en één op de punt. Dit betekent een zeer laag inschroefmoment in hardere houten materialen en minimaliseert scheuren.

Schroef voor betonbevestiging

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen. Bij bevestiging in andere materialen dan hout of beton raden we je aan contact op te nemen met je plaatselijke bouwmarkt.

Aluminium details

Palen of andere details in aluminium vragen om spaarzaam onderhoud. Mochten er toch vlekken ontstaan, dan volstaan meestal een mild reinigingsmiddel, water en een zachte doek. Gebruik geen producten met schurende eigenschappen, zuren of alkalische middelen.

Glas

Reinig de glasoppervlakken met raam- en spiegelreiniger samen met een zachte doek. Voor moeilijkere vlekken kan ontsmettingsalcohol worden gebruikt. Daarna weer schoonmaken met ruiten- en spiegelreiniger. Gebruik geen middelen met een schurende werking op glas.

A+-classificatie

Een balustrade met A+-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A+-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 1kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

A-classificatie

Een balustrade met A-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

B-classificatie

Balustrades met B-classificatie zijn geschikt voor een maximale valhoogte van 1 meter. Onze balustrades met B-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

C-classificatie

Balustrades met C-classificatie zijn geschikt voor gebruik op de begane grond. Wanneer de reling is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas dat in geval van breuk, letsel voorkomt.